-10%
Zoom the image with mouse

Berdamai Dengan Ketidakpastian by Imran Zaki

130 In stock
RM28.80 RM32.00
customers are viewing this product
Penulis: Imran Zaki
Penerbit: Iman Publication
Tahun Terbitan: 2023
Bahasa: Bahasa Melayu
ISBN: 9789672459644
Bil. Muka surat: 255m/s
Format: Paperback
Harga: RM32.00
Berat: 0.4kg


Sinopsis

“Ah, tertekan betul tengok kehidupan orang lain!”
“Sampai bila aku nak hidup seorang diri macam ni?”
“Mampu ke aku survive dengan gaji ni sampai hujung bulan nanti?”

Ada antara kita pasti pernah dihambat rasa tidak tenang melampau akibat kerisauan dan ketakutan terhadap hal-hal yang tidak pasti.

Segala persoalan yang muncul dalam hidup, tidak kiralah tentang masa lalu ataupun masa hadapan, semuanya seperti tidak berpenghujung.

Akhirnya, kita hilang harapan.

Hakikatnya, tiada siapa yang tahu apa akan berlaku dalam hidup mereka.

Laksana Yusuf AS tertanya-tanya tentang nasibnya yang bersendirian.
Persis Maryam berhadapan tanggapan masyarakat yang mudah mengata.
Bagai Musa AS meragui kemampuan dan kebolehan dirinya yang masih muda.

Melalui buku ini, Imran Zaki menampilkan kisah-kisah al-Quran sebagai pedoman dalam usaha menghadapi ketidaktentuan dalam kehidupan. Setiap rasa yang dilalui dikupas penuh empati dengan sulaman solusi al-Quran secara halus dan berhati-hati.

"Allah SWT mempunyai segala sifat yang sempurna dan tidak akan pernah mengecewakan sesiapa pun . Allah SWT itulah al - Wakil, yang Maha Mewakili dan Pemelihara - yang paling dipercayai untuk kita serahkan apa sahaja."


Buku ini kepada siapa?

Buku "Berdamai dengan Ketidakpastian" oleh Imran Zaki adalah karya bantu diri dan pembangunan peribadi yang bertujuan memberi inspirasi kepada pembaca untuk mencari ketenangan dan kepuasan dalam dunia yang tidak menentu seperti:

  • Golongan muda dan dewasa yang sedang melayari tempoh peralihan dalam hidup mereka, seperti memulakan pekerjaan baharu, berpindah ke bandar baharu atau menamatkan perhubungan.
  • Individu yang bergelut dengan kebimbangan, tekanan atau ketidakpastian dalam kehidupan peribadi atau profesional mereka dan sedang mencari panduan tentang cara mengurus cabaran ini.
  • Pembaca yang berminat dalam kesusasteraan bantu diri dan pembangunan peribadi dan mencari nasihat dan pandangan praktikal tentang cara memupuk kedamaian dan kebahagiaan dalaman.

Highlights
  • Menerima ketidakpastian: Penulis berpendapat bahawa cuba mengawal setiap aspek kehidupan kita boleh membawa kepada kebimbangan dan tekanan, dan pembelajaran untuk melepaskan keperluan kita untuk kepastian boleh membawa kepada kedamaian dan kebahagiaan yang lebih besar.

  • Memupuk kedamaian dalaman: Buku ini menawarkan nasihat dan strategi praktikal untuk memupuk kedamaian dalaman dan ketenangan dalam menghadapi ketidakpastian. Penulis menekankan kepentingan kesedaran, meditasi, dan muhasabah diri sebagai alat untuk menguruskan tekanan dan kebimbangan.

  • Mengatasi ketakutan: Buku membimbing kita untuk mengatasi ketakutan dalam mengejar matlamat dan impian kita. Penulis menawarkan nasihat praktikal tentang cara mengenal pasti dan mengatasi kepercayaan yang mengehadkan dan corak pemikiran negatif yang boleh menahan kita.

  • Pertumbuhan dan perkembangan peribadi: Dalam buku ini, pengarang menekankan kepentingan pertumbuhan dan perkembangan peribadi sebagai cara mencari kepuasan dan tujuan dalam hidup. Membantu kita dalam menetapkan matlamat, membangunkan tabiat positif dan memupuk minda pertumbuhan untuk mencapai kejayaan dan kebahagiaan.

  • Kisah inspirasi: Kisah-kisah yang dicoretkan menjadi sumber inspirasi kepada individu yang telah mengatasi kesukaran dan menemui kedamaian dan kebahagiaan dalam hidup mereka.
Polisi Order:

1. Sebarang order yang berjaya adalah muktamad dan tidak boleh dibatalkan atau ditukar ganti.

2. Selepas selesai proses pembayaran yang lengkap, anda akan menerima email pengesahan daripada IMAN Shoppe Bookstore bersama nombor order (cth: #111***). No order ini penting untuk semakan keseluruhan butiran pembelian.

3. Sebarang pertukaran alamat selepas pembelian tidak akan diterima dan pihak IMAN akan memproses tempahan berdasarkan maklumat yang diberikan semasa tempahan di website.

4. Anda tidak dibenarkan menukar atau menambah order selepas pembelian berjaya di website. Untuk menambah pembelian buku, anda boleh membuat tempahan buku yang baru di website dan kami akan pos buku tersebut secara berasingan.

Polisi Penghantaran:

1. Penghantaran akan dilakukan dalam masa 2-3 hari bekerja untuk Semenanjung dan Sabah/Sarawak dalam masa 14 hari bekerja. Penghantaran luar negara akan mengambil masa dalam 2-3 minggu tidak termasuk hari Sabtu dan Ahad mengikut nombor order (cth: #111***).

2. Semua parcel akan diposkan melalui sistem kurier yang telah ditetapkan oleh pihak IMAN kecuali Sabah Sarawak dan Luar Negara.

3. Tracking nombor akan diberikan melalui email dari IMAN Shoppe setelah parcel mula diproses oleh pihak IMAN.

4. Pelanggan tidak dibenarkan untuk self pick up pra tempah di premise IMAN Media Group

Polisi Kerosakan/Kehilangan Parcel

1. Sebarang aduan seperti berikut:

i. Kerosakan item
ii. Menerima order yang salah
iii. Kelewatan atau kehilangan parce

Anda boleh membuat laporan kepada Unit Khidmat Pelanggan IMAN di sini. Pihak IMAN akan segera hubungi anda melalui email dalam tempoh 24 jam semasa waktu bekerja untuk penghantaran item yang baru.

Perhatian: Untuk buku rosak atau salah item, anda tidak perlu pulangkan kepada pihak IMAN.

2. Jika parcel mengalami kerosakan fizikal, anda perlu membuat laporan kepada pihak Easyparcel melalui email, support@easyparcel.my dan pihak IMAN dalam masa 24 jam. Kami tidak akan menghantar parcel yang baru sekiranya anda tidak membuat laporan kepada pihak kurier.

3. Untuk kes pemulangan parcel yang tak dituntut, anda haruslah membayar kos penghantaran yang baru kepada pihak IMAN dalam tempoh sebulan.

PERHATIAN: Sebarang persoalan dan cadangan, boleh diajukan kepada Unit Khidmat Pelanggan IMAN melalui email sales@imanshoppe.com atau hubungi talian 013-2875747.
Berdamai Dengan Ketidakpastian by Imran Zaki
You have successfully subscribed!
This email has been registered