Pendiam? By Aiman Amri & Aqila Masri

92 In stock
RM27.00 RM30.00
Terms & conditions
customers are viewing this product

Buku Pendiam? Aiman Amri

“Awak ni lone ranger ke?”
“Puan, anak puan di rumah memang senyap ya?”
“Dia tu pemalu orangnya…”
***

Biasanya, kita akan lihat ada dua jenis orang di sekeliling kita. Satu ialah Ekstrovert – yang tampil yakin bercakap, lebih terkehadapan, dan dikenali ramai orang. Satu lagi ialah Introvert – yang kelihatan pasif, pendiam, dan jarang-jarang mengikuti sebarang aktiviti sosial.

Adakah menjadi Ekstrovert lebih baik daripada Introvert? Benarkah Introvert perlu ubah diri menjadi lebih Ekstrovert agar lebih berjaya pada masa hadapan?

Hakikatnya, setiap orang daripada kita mempunyai kelebihan tersendiri yang perlu dikenal pasti dan digilap potensinya.

‘Pendiam?’ menampilkan situasi biasa yang dilalui Introvert dalam masyarakat berserta kupasannya – agar personaliti ini lebih difahami dan dirai dengan kekuatan yang mereka ada.

Get your ebook version on Google Play.

Customer Reviews

Based on 25 reviews
96%
(24)
4%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
A.N.
Pendiam?

Tak sia-sia beli buku ni. Buku yang membuatkan saya lebih mengenali diri yang introvert ni. Jangan rasa rendah diri jika mempunyai personaliti introvert, sebab orang yang introvert ni pun mempunyai kelebihan yang tiada pada orang lain.

N
Nur Hamizah Mohd Radzi
Pendiam By Aiman Amri & Aqila Masri

Bila baca buku ni rasa related sangat sebab memang dari kecik pendiam dan tak berapa pandai bergaul. Kalau masa sekolah dulu, berkawan dengan si A, sampai hujung tahun la berkawan dengan si A. Kalau next year, tak sama kelas dengan si A, memang struggle nak cari kawan baru.

Yang best pasal buku ni adalah bila penulis cuba mengajak kita untuk kenal golongan introvert dan selitkan jugak tentang ambivert dan extrovert dan pada masa yang sama penulis tekankan yang kita perlu kenal each other untuk memahami dan cuba raikan perbezaan.

Buku ni so enjoyable. Gaya bahasa yang sangat santai dan senang faham. There is nothing wrong if you are an introvert. Just embrace it. Be the best version of yourself.

F
Farhana Jasman
Pendiam yang bising

Pendiam tetapi fikirannya bising dan sarat dengan idea. Cerita fiksyen yg dikaitkan dgn fakta seorang introvert. Sangat menarik

Pendiam? By Aiman Amri & Aqila Masri
You have successfully subscribed!
This email has been registered