-5%
Zoom the image with mouse

Pada Masa Yang Terhenti by Osman Deen

144 In stock
RM28.50 RM30.00
customers are viewing this product

Penulis: Osman Deen
Penerbit: 2024
Tahun Terbitan: IMAN Publication
Bahasa: Bahasa Melayu
ISBN: 97896297665191
Bil. Muka surat: 300 m/s
Format: Paperback
Harga: RM30.00
Berat: 0.25 kg

Sinopsis:

“Macam mana aku nak hidup tanpa abah?” 

“Aku pun takut, Malik. Tetapi sementara ada masa, kita hargai dia boleh?”
***
Malik terdesak — kerana dia tahu, waktu abah semakin singkat. Dia kasihan melihat ibu yang lelah bekerja dan menjaga abah. Walau sebanyak mana pun Malik cuba meringankan derita mereka, masih tidak cukup. Jarum masa tetap berdetik.  

Tertekan dengan hidup, Malik mula meluahkan isi hatinya ke dalam surat yang dimulai dengan:  

 “Ke hadapan malaikat maut ….” 

 Surat yang hanyalah suatu luahan, namun tanpa disangka-sangka, mendapat balasan daripada seorang gadis bernama Kuntum. 

 “Kuntum, siapa ni? Ada orang main-mainkan aku ke? ” 

 “Malik, Tuhan hadirkan aku supaya kau terus kuat.”  

Apabila Malik mula menerima realiti hidupnya, kesihatan abah tiba-tiba merosot mendadak. Kesabaran Malik hancur berkecai. Dia akhirnya terjerumus ke dalam gaung yang gelap dan dalam. Dalam situasi getir ini, adakah Malik perlu terus menongkah arus takdir — atau melepaskan demi menghargai yang masih ada?  

Pada saat ini, adakah surat Kuntum mampu menyelamatkannya? 

Polisi Order:

1. Sebarang order yang berjaya adalah muktamad dan tidak boleh dibatalkan atau ditukar ganti.

2. Selepas selesai proses pembayaran yang lengkap, anda akan menerima email pengesahan daripada IMAN Shoppe Bookstore bersama nombor order (cth: #111***). No order ini penting untuk semakan keseluruhan butiran pembelian.

3. Sebarang pertukaran alamat selepas pembelian tidak akan diterima dan pihak IMAN akan memproses tempahan berdasarkan maklumat yang diberikan semasa tempahan di website.

4. Anda tidak dibenarkan menukar atau menambah order selepas pembelian berjaya di website. Untuk menambah pembelian buku, anda boleh membuat tempahan buku yang baru di website dan kami akan pos buku tersebut secara berasingan.

Polisi Penghantaran:

1. Penghantaran akan dilakukan dalam masa 2-3 hari bekerja untuk Semenanjung dan Sabah/Sarawak dalam masa 14 hari bekerja. Penghantaran luar negara akan mengambil masa dalam 2-3 minggu tidak termasuk hari Sabtu dan Ahad mengikut nombor order (cth: #111***).

2. Semua parcel akan diposkan melalui sistem kurier yang telah ditetapkan oleh pihak IMAN kecuali Sabah Sarawak dan Luar Negara.

3. Tracking nombor akan diberikan melalui email dari IMAN Shoppe setelah parcel mula diproses oleh pihak IMAN.

4. Pelanggan tidak dibenarkan untuk self pick up pra tempah di premise IMAN Media Group

Polisi Kerosakan/Kehilangan Parcel

1. Sebarang aduan seperti berikut:

i. Kerosakan item
ii. Menerima order yang salah
iii. Kelewatan atau kehilangan parce

Anda boleh membuat laporan kepada Unit Khidmat Pelanggan IMAN di sini. Pihak IMAN akan segera hubungi anda melalui email dalam tempoh 24 jam semasa waktu bekerja untuk penghantaran item yang baru.

Perhatian: Untuk buku rosak atau salah item, anda tidak perlu pulangkan kepada pihak IMAN.

2. Jika parcel mengalami kerosakan fizikal, anda perlu membuat laporan kepada pihak Easyparcel melalui email, support@easyparcel.my dan pihak IMAN dalam masa 24 jam. Kami tidak akan menghantar parcel yang baru sekiranya anda tidak membuat laporan kepada pihak kurier.

3. Untuk kes pemulangan parcel yang tak dituntut, anda haruslah membayar kos penghantaran yang baru kepada pihak IMAN dalam tempoh sebulan.

PERHATIAN: Sebarang persoalan dan cadangan, boleh diajukan kepada Unit Khidmat Pelanggan IMAN melalui email sales@imanshoppe.com atau hubungi talian 013-2875747.
Pada Masa Yang Terhenti by Osman Deen
You have successfully subscribed!
This email has been registered