-10%
Zoom the image with mouse

Duduk Sebentar: Bagaimana Khusyuk Dapat Memberi Kelegaan Dalam Dunia Serba Laju by Fakhrul Islam

56 In stock
RM28.80 RM32.00
customers are viewing this product

Istimewa buat 500 pembeli yang terawal buku Duduk Sebentar, anda akan dapat:

  • Senaskhah buku Duduk Sebentar
  • Bookmark Duduk Sebentar

--

Penulis: Fakhrul Islam
Penerbit: Iman Publication
Tahun Terbitan: 2024
Bahasa: Bahasa Melayu
ISBN: 9789672459996
Format: Paperback
Harga: RM32.00
Berat: 0.2kg

Sinopsis

“Aku tak sampai hati nak cakap‘tak boleh’kalau orang dah minta.”
“Dia pun berjaya buat benda tu, takkan aku tak boleh?”

Setiap hari, hidup kita seakan-akan pentas perlumbaan dalam menentukan apa yang patut kita buat, ataupun siapa yang patut kita jadi. Kita membandingkan diri dengan orang lain. Kita terkejar-kejar untuk menjadi lebih baik. Semua perkara mesti dibuat dan diberikan perhatian.

Akhirnya, kita tidak lagi mampu memberi erti kepada setiap sesuatu dilakukan, sehingga kehidupan terasa kosong.

“Banyaknya benda nak kena buat....”

Dunia moden semakin menghubungkan, tetapi kita semakin hilang ketenangan.
Mungkin sebenarnya kita perlu belajar menikmati semula hidup hari ini.
Membuang semua gangguan.
Menyusun kecamuk fikiran.
Memperlahankan dunia; duduk sebentar.

Menerusi buku ini, Fakhrul Islam membawakan perspektif al-Quran dalam mengurus keserabutan terhadap gangguan dan kesibukan dunia yang sentiasa bergerak laju, agar setiap sisi hidup terasa lebih khusyuk, tenang, lagi bermakna.

“Dalam hiruk-pikuk dunia yang melemaskan, semoga kalam Tuhan menjadi peneman yang menyamankan.”

Polisi Order:

1. Sebarang order yang berjaya adalah muktamad dan tidak boleh dibatalkan atau ditukar ganti.

2. Selepas selesai proses pembayaran yang lengkap, anda akan menerima email pengesahan daripada IMAN Shoppe Bookstore bersama nombor order (cth: #111***). No order ini penting untuk semakan keseluruhan butiran pembelian.

3. Untuk membuat semakan order yang telah dibuat, anda perlu sign in account untuk melihat history pembelian yang telah anda lakukan di www.imanshoppe.com.

4. Anda tidak dibenarkan menukar atau menambah order selepas pembelian berjaya di website. Untuk menambah pembelian buku, anda boleh membuat tempahan buku yang baru di website dan kami akan pos buku tersebut secara berasingan.

Polisi Penghantaran:

1. Penghantaran buku akan dilakukan dalam masa 2-3 hari, luar negara akan mengambil masa dalam 2-3 minggu tidak termasuk hari Sabtu dan Ahad mengikut nombor order (cth: #111***).

2. Semua parcel akan diposkan melalui sistem kurier yang telah ditetapkan oleh pihak IMAN kecuali Sabah Sarawak dan Luar Negara.

3. Tracking nombor akan diberikan melalui SMS dan email dari Easyparcel setelah parcel mula diproses oleh pihak IMAN.

4. Untuk servis self pickup dan pembelian secara walk in buku akan mula diproses dalam masa 24 jam selepas order di website. Anda boleh pick up semasa waktu bekerja Isnin - Jumaat (12 tengah hari - 5.00 petang)

Polisi Kerosakan/Kehilangan Parcel

1. Sebarang aduan seperti berikut:

i. Kerosakan item
ii. Menerima order yang salah
iii. Kelewatan atau kehilangan parce

Anda boleh membuat laporan kepada Unit Khidmat Pelanggan IMAN di sini. Pihak IMAN akan segera hubungi anda melalui email dalam tempoh 24 jam semasa waktu bekerja untuk penghantaran item yang baru.

Perhatian: Untuk buku rosak atau salah item, anda tidak perlu pulangkan kepada pihak IMAN.

2. Jika parcel mengalami kerosakan fizikal, anda perlu membuat laporan kepada pihak Easyparcel melalui email, support@easyparcel.my dan pihak IMAN dalam masa 24 jam. Kami tidak akan menghantar parcel yang baru sekiranya anda tidak membuat laporan kepada pihak kurier.

3. Untuk kes pemulangan parcel yang tak dituntut, anda haruslah membayar kos penghantaran yang baru kepada pihak IMAN dalam tempoh sebulan.

PERHATIAN: Sebarang persoalan dan cadangan, boleh diajukan kepada Unit Khidmat Pelanggan IMAN melalui email sales@imanshoppe.com atau hubungi talian 013-2875747.
Duduk Sebentar: Bagaimana Khusyuk Dapat Memberi Kelegaan Dalam Dunia Serba Laju by Fakhrul Islam
You have successfully subscribed!
This email has been registered