-5%
Zoom the image with mouse

Biar Sembuh Luka Semalam by Aidil Ghazali

132 In stock
RM28.50 RM30.00
Terms & conditions
customers are viewing this product

Penulis: Aidil Ghazali
Penerbit: Iman Publication
Tahun Terbitan: 2022
Bahasa: Bahasa Melayu
ISBN: 9789672459460
Bil. Muka surat: 412 m/s
Format: Paperback
Harga: RM30.00
Berat: 0.32kg

Sinopsis

“Setiap orang ada sebab masing-masing. Seteruk mana pun kesalahan yang dibuat, semua orang berhak diberi peluang kedua." 

Satu keputusan yang dibuat oleh Nita mengakibatkan ayahnya lumpuh seumur hidup. Sejak itu, Nita enggan memutuskan apa-apa. Urusan bisnes Bakeri Jalan Tiung bulat-bulat diserahkan kepada pembantu, walaupun dialah pemilik bakeri. Sekecil-kecil urusan pun membuatkan Nita teragak-agak.

Nita, gadis lincah dan pemberani langsung berubah penakut. 

Tanpa sedar, sikapnya mengundang satu per satu masalah. Bakeri makin merugi. Pekerja pula membuat onar. Lebih membingungkan apabila sebuah bakeri baharu yang gah muncul sebagai pesaing.

Ketika semakin buntu, Haris, seorang cef pastri dari Perancis cuba menawarkan bantuan. Kemunculannya memberi sinar harapan kepada Bakeri Jalan Tiung. Namun tidak pada Nita, kerana kepulangan Haris hanyalah menoreh luka lama. 

Semakin dia cuba menghindar, semakin itulah dia harus memutuskan. Sehinggalah dia tersedar bahawa kesilapan bukan untuk ditakuti, tetapi didepani dengan berani.

Quotes Menarik dalam Buku

- "Kadangkala, penawar sebenar bagi masalah dalam hidup adalah lebih ringkas daripada yang kita bayangkan."

- "Setiap orang ada sebab, ada alasan masing-masing. Seteruk mana pun kesalahan yang dah dibuat, semua orang berhak diberi peluang kedua"

- "Tuhan bekerja dalam rahsia."

- "Jangan hukum seseorang kerana kesilapan lama."

- "Buatlah keputusan yang boleh dibanggakan dan bukan yang buat kita menyesal tak sudah."

Ingin baca bab percuma novel ini? Dapatkan di sini https://bit.ly/BabPercumaBSLS

Customer Reviews

Based on 5 reviews
80%
(4)
20%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
J
Jue
Novel Atau Buku Resipi? Hmmmmm

Ceritanya ok la, takdelah wow sangat. Cuma cerita slice of life yang mungkin berlaku kepada org di sekeliling kita. Tak sweet lebih-lebih cuma just nice. Nita dalam ni menjengkelkan betul. Nak tahu kenapa korang kenalah beli mwahahahaha

F
Farah
Terbaik

Memang terbaik lah novel ni. Walaupun konflik dia bukan macam novel romance biasa2 di luar sana tapi saya suka, penulisan yg ringan dan tidak terlalu complicated untuk faham. I very likey <333

A
ANISSS
CONGRATS BROOOOOOOOOOO

SENGAJA BELI SEBAB BUKU NI KAWAN SAYA YG TULIS. SO SAYA KENALAH SUPPORT. HAHAHAHA

Biar Sembuh Luka Semalam by Aidil Ghazali
You have successfully subscribed!
This email has been registered