-15%
Zoom the image with mouse

Arkitek Jalanan by Teme Abdullah

172 In stock
RM25.50 RM30.00
Terms & conditions
customers are viewing this product

Paperback, 328 pages

ISBN13 : 9789832423430

Diterbitkan : April 2017

To be honest, aku bosan dah dengar orang cakap, “Belajarlah kerana Allah.”

Setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up...

Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam. Yalah, orang picisan macam aku ni, mana layak membantah ayat-ayat daripada budak-budak usrah.

Tapi sebenarnya kan…

Aku tak pernah faham pun maksud ‘belajar kerana Allah’ tu.

Ebook Version

Dapatkan versi ebook di Google Play & e-Sentral.

Customer Reviews

Based on 2 reviews Write a review

Customer Reviews

Based on 82 reviews
98%
(80)
1%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
1%
(1)
p
pica
arkitek jalanan

cerita paling best and tak bosan sekejap je da habis baca , beli sebab buku tu tulis arkitek pelukis jalanan , tertarik sebab habis spm nanti maybe nak sambung arkitek and baca sipnosis die memang tertarik dekat part belajar kerana Allah. Buku tu tulis fasal seseorng yang minat melukis and yah tertarik sebab saya suka melukis walaupun lukisan macam kandang kambing dan pelukis tu pantang menyerah walaupun macam ii dugaan yang menimpa . Selama ni saya tercari ii buku novel yang mcm ni tk clingy macam novel cinta ii tu beli ii bukan minat sangat nak baca . Taktahu kenapa hati ni tertarik untuk beli buku ni haritu . Tak rugi beli and saya ade rekomen kan buku ni dekat sedara AHHAHAHA biar die beli sekali sebab memng buku ni menarik sangat ii banyak pengajaran yang saya dapat terutamanya Teme ni seorang yang penyabar , die bole tahan lagi waktu laptop tu da takberfungsi kalau saya tu da mengamok tak tentu arah da tu HAHAHAHA . Next time saya nak beli buku pelukis jalanan insyallah kalau ada rezeki lebih Aamin . Semoga Teme abdullah sihat selalu murah rezeki insyallah. Terimekasih tulis buku yang buat kan saya suka dan tertarik untuk membaca 😊

A
Anonymous
Arkitek Jalanan, Teme Abdullah

Cerita ni, sangat memberi inspirasi. Masa first time baca, saya sangat kagum dengan jalan cerita, yang sangat realistik dan hebat. Watak Teme dan Ahmad yang bersahabat baik, buat saya kagum. Kalau korang baca cerita ni, saya yakin korang takkan rugi. Malahan, akan dapat banyak pengajaran daripada buku ini.

N
NADIRAH BINTI MOHD RAZANI
arkitek jalanan

cerita ni sambungan kepada pelukis jalanan and memang best sangat sampai tak tau nak describe macam mana. Suka sangat tengok friendship ahmad dan teme sama sama bangkitkan semangat kalau kawan dia down. Kalau baca banyak kali pun tak kan bosan punya

Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
You have successfully subscribed!
This email has been registered