Img-Hero.png__PID:ce5d9863-047b-4a80-9b41-b87c41c6c52c

IMAN Launch

Bila susah, baru kita nak cari Tuhan.

Nantikan dua buah buku terbaru IMAN Publication tentang bercakap dengan Tuhan. Bagaimana ingin melibatkan Tuhan dalam keputusan hidup.

Pelancaran Buku Pada 9:00PM 24.1.2023

|

Pelancaran Buku Pada 9:00PM 24.1.2023

|

Pelancaran Buku Pada 9:00PM 24.1.2023

IMAN Launch

Berhenti & Pilih

Dapatkan Sekarang

Pernah tak kita terfikir

Apa lagi yang kita boleh buat?

Buntu dah tak tahu macam mana lagi nak cari jalan keluar(semua cara aku dah cuba)

Tak pasti dengan keputusan yang ingin dibuat
(Betul ke ni?)

Hilang makna dalam rutin harian kita (rasa macam auto pilot semuanya)

Tidak cukup dengan itu

Kita Sering Merasai

Img-Validation-1.png__PID:39512c87-1e36-4b89-81e6-d8fc1020cc04

Aku dah tak tahu nak buat apa dan tanya siapa.

Img-Validation-2.png__PID:512c871e-368b-4981-a6d8-fc1020cc0471

Adakah pilihan aku ini yang terbaik?

Img-Validation-3.png__PID:2c871e36-8b89-41e6-98fc-1020cc0471ac

Penat sangat rasanya jadi ibu/bapa/anak ni.

Macam mana aku nak beri yang terbaik dengan apa yang aku ada?

Macam mana nak tahu itulah yang terbaik buat aku dan semua orang? Macam mana kalau salah pilih?

Kak IMAN

Mustahil ke untuk dapat kebahagian macam yang orang lain sedang nikmati?

Jawapannya? Tidak mustahil.

Duduk Sebentar

Oleh Fakhrul Islam

Aku tak sampai hati nak cakap ‘tak boleh’ kalau orang dah minta.

Setiap hari, hidup kita seakan-akan pentas perlumbaan dalam menentukan apa yang patut kita buat, ataupun siapa yang patut kita jadi. Kita membandingkan diri dengan orang lain. Kita terkejar-kejar untuk menjadi lebih baik. Semua perkara mesti dibuat dan diberikan perhatian.

Akhirnya, kita tidak lagi mampu memberi erti kepada setiap sesuatu dilakukan, sehingga kehidupan terasa kosong.

Dunia moden semakin menghubungkan, tetapi kita semakin hilang ketenangan. Mungkin sebenarnya kita perlu belajar menikmati semula hidup hari ini

Membuang semua gangguan.
Menyusun kecamuk fikiran.
Memperlahankan dunia; duduk sebentar.

Menerusi buku ini, Fakhrul Islam membawakan perspektif al-Quran dalam mengurus keserabutan terhadap gangguan dan kesibukan dunia yang sentiasa bergerak laju, agar setiap sisi hidup terasa lebih khusyuk, tenang, lagi bermakna.

“Dalam hiruk-pikuk dunia yang melemaskan,

semoga kalam Tuhan menjadi peneman yang menyamankan.”

Dia pun berjaya buat benda tu, takkan aku tak boleh?

Dalam hiruk-pikuk dunia yang melemaskan,semoga kalam Tuhan menjadi peneman yang menyamankan.

  • Mengapa semua orang ok sahaja? - Bagaimana social media memusnahkan kebahagiaan.
  • Mental headspace. Hustling bukan semata tentang fizikal, tetapi juga yang bermain dalam minda. Tak accomplished this & that.
  • Performance punishment (buat lagi banyak, dapat lagi banyak, kena buat lagi banyak)
  • Terpaksa discounts quality time with family/friends untuk lebih masa hustle. - lead to masalah dalam relationship.
  • Artificial productivity in all aspects of life. Untuk tingkatkan hasil perlu tingkatkan work. With limited amount of time, macam mana nak hack proses supaya double work done within the same amount of time (in a negative way)
BB - Cover 1.png__PID:2071c8a9-be06-430c-b3a1-c251de001971

Adakah Ini Yang Terbaik? 

Oleh Nazrin Nashir

Aku tak tahulah nak pilih yang mana. Semua macam okey je.

Betul ke ini keputusan yang aku patut buat?

Dalam satu hari, kita dihadapkan dengan seribu satu pilihan. Masa pula bergerak laju, bagaikan mendesak kita untuk membuat keputusan serta-merta.

Semua ikhtiar kita lakukan — bertanya rakan dan pakar, juga merujuk artikel — agar tidak salah memilih. Namun, apabila usaha tidak berhasil, kita bingung.

Apa yang silap?

Mungkin, sewaktu kita mencari bantuan daripada orang lain, kita terlupa bahawa tiada pun yang lebih mengetahui apa yang terbaik selain Allah SWT. Rasulullah SAW juga pernah bersabda, maksudnya;

Jika engkau hendak meminta, mintalah kepada Allah. Jika engkau hendak memohon pertolongan, mohonlah pertolongan kepada Allah.

Menerusi buku ini, Nazrin Nashir melakar semula peranan dan makna istikharah; dalam kehidupan yang dipenuhi perkara memeningkan fikiran dan merunsingkan jiwa. Tatkala kita lemas dalam lautan pilihan yang tidak pernah habis, istikharah muncul sebagai rahmat dan penyuluh jalan daripada Tuhan.

  • Mengapa semua orang ok sahaja? - Bagaimana social media memusnahkan kebahagiaan.
  • Mental headspace. Hustling bukan semata tentang fizikal, tetapi juga yang bermain dalam minda. Tak accomplished this & that.
  • Performance punishment (buat lagi banyak, dapat lagi banyak, kena buat lagi banyak)
  • Terpaksa discounts quality time with family/friends untuk lebih masa hustle. - lead to masalah dalam relationship.
  • Artificial productivity in all aspects of life. Untuk tingkatkan hasil perlu tingkatkan work. With limited amount of time, macam mana nak hack proses supaya double work done within the same amount of time (in a negative way)
Cover-IYHT-Front 1.png__PID:19719604-5b31-4c12-8f31-1a89f613195b

Jika Anda Dapatkan Buku Ini Sekarang

Untuk 150 pembeli terawal

Habis dalam  24 jam!

Untuk 350 pembeli Seterusnya

DS with Merchandise.png__PID:4c316a7a-4c9a-40b1-ae49-39dce0213589AIYT with Merchandise.png__PID:358996e4-b2b0-4be7-bd7e-009bd9fe9c0a

Kombo Mencari Jawapan

RM67.00 RM59.00

JIMAT RM11.00!

Senaskah Buku Duduk Sebentar

[PERCUMA] Edisi Terhad Bookmark Duduk Sebentar

[PERCUMA] Edisi Terhad Poskad Jenis Kesulitan Yang Dialami

[RM49][PERCUMA] Rakaman Webinar Mencari Jawapan Melalui Istikharah dan Khusyuk

[RM49][Percuma] Rakaman Webinar Bersama Penulis

Senaskah Buku Adakah Ini Yang Terbaik?

[PERCUMA] Edisi Terhad Bookmark Adakah Ini Yang Terbaik?

[PERCUMA] Edisi Terhad Poskad Doa Istikharah

[RM49][Percuma] Rakaman Webinar Bersama Penulis

DS with Merchandise.png__PID:4c316a7a-4c9a-40b1-ae49-39dce0213589

Duduk Sebentar

RM32.00

JIMAT RM2.00!

Senaskah Buku Duduk Sebentar

[PERCUMA] Edisi Terhad Bookmark Duduk Sebentar

[PERCUMA] Edisi Terhad Poskad Jenis Kesulitan Yang Dialami

[RM49][PERCUMA] Rakaman Webinar Mencari Jawapan Melalui Istikharah dan Khusyuk

AIYT with Merchandise.png__PID:358996e4-b2b0-4be7-bd7e-009bd9fe9c0a

Adakah Ini Yang Terbaik?

RM35.00

JIMAT RM2.00!

Senaskah Buku Adakah Ini Yang Terbaik?

[PERCUMA] Edisi Terhad Bookmark Adakah Ini Yang Terbaik?

[PERCUMA] Edisi Terhad Poskad Doa Istikharah

[RM49][PERCUMA] Rakaman Webinar Mencari Jawapan Melalui Istikharah dan Khusyuk

[RM49][Percuma] Rakaman Webinar Bersama Penulis

Tidak pasti inilah jawapan untuk persoalan anda?

Sertai Group Telegram Bersama Penulis!

Sertai group Telegram kami bersama penulis untuk mengetahui lebih lanjut mengenai topik ini dan dapatkan:

Group khas menjawab pertanyaan anda.

Bab percuma untuk kedua-dua buku!

Webinar percuma berkaitan Istikharah dan Khusyuk.

[RM49][Percuma] Rakaman Webinar Bersama Penulis

Img-Hero.png__PID:ce5d9863-047b-4a80-9b41-b87c41c6c52c
You have successfully subscribed!
This email has been registered