Aku Dijangkiti Kehidupan By Khairul Khairudin, Dr. Zul Azlin, et al.
Penulis: khairul Khairudin, Dr. Zul Azlin, dll..Penerbit: KataPilar BooksCerita-cerita pesakit dan perawat psikiatri.Tidak semua orang benar-benar 'hidup'- menjalaninya seperti majoriti masyarakat. Belajar, bekerja, berkeluarga, bersosial, dan tiba di akhir usia dengan happily ever after.Kehidupan kadangkala satu tumor— tumbuh dan mencengkam...
RM26.00
Bukan Generasi Remote Control By Hazhari Ismail
Penulis: Hazhari Ismail Jumlah muka surat: 228 “Adik belajar apa di sekolah hari ini?”“Hari ini adik main sahaja. Hari-hari adik main dengan kawan-kawan.”“Eh, tak belajar ke?”Apa sebenarnya erti ‘belajar’ bagi kanak-kanak?Belajar sangat kaku menurut kefahaman kita. Mesti duduk di atas...
RM26.00
Kitab Para Ku-Cheng
RM25.00
Kitab Para Ku-Cheng
Kucing telah mendominasi peradaban sejak zaman Nil lagi. Di mana ada manusia, di situ kucing mengiau. “Miau, miau, aummm…” Itulah jampi yang berkurun membuat manusia jatuh cinta pada bangsa berbulu yang licik, nakal, dan kaki jilat ini. Manuskrip ini jadi...
RM25.00
25 Kes Penulis
RM26.00
25 Kes Penulis
25 Kes 25 Penulis Himpunan kes yang tak terlupakan Hospital adalah sebuah gelanggang yang sukar diduga. Pelbagai kerenah, ragam, juga warna manusia saling bergelumang dan mencelorengkan. Bergelar petugas kesihatan umpama melihat ke dalam cermin kehidupan. Menjadi pemerhati yang tajam, juga...
RM26.00
Anekdot & Antidot By Dr Kamarul Ariffin
Catatan Seorang Doktor Rehabilitasi Penulis: Dr Kamarul Ariffin Bagi sesetangah pesakit keluar daripada wad bukanlah penamat bagi rawatan. Bahkan ia langkah pertama untuk perjalanan yang panjang. Selekoh pertama untuk ke destinasi yang tak terpeta. Ketika semua menipis dan berkabus, harapan...
RM25.00
Birat! By Ahm Ahmad
RM25.00
Birat! By Ahm Ahmad
Penulis: Ahm AhmadISBN: 9789672114055Penerbit: KataPilar Books“Kesalahan yang sama jangan diulang-ulang. Sifat mangkuk tingkat mengulang-ulang mangkuk yang sama.”
RM25.00
Cakar Ayam Seorang Doktor 3.0
Ini rahsia yang telah lama kami simpan. Syhhh.................. Jika anda ke hospital pasti akan ternampak mereka yang berbaju putih. Mukanya naif. Rajin. Baik. Peramah. Sesekali menggentel kepala stetoskop yang tergantung di lehernya. Sesekali menulis-nulis di dalam kod rekod pesakit. Kelihatan...
RM30.00
Cakar Ayam Seorang Doktor 4.0 by Dr Kamarul Ariffin
Penulis: Dr Kamarul Ariffin, Fahmi Hassan, Jazlina Syahrul, Dr Fahd Razy, dll Penerbit: Kata-Pilar Books Tahun Terbit: Ogos 2020 Bahasa: Melayu Genre: Cerpen ISBN: 9789672014799 Ketebalan: 227 m/s Format: Soft cover Nak kurus? Nak sihat? Nak awet muda? Tidak. Kami...
RM30.00
Alkisah Doktor Kolget
RM25.00
Alkisah Doktor Kolget
Dalam kepala kanak-kanak, ia ada dua wajah. SATU. Seorang lelaki berkot putih. Berkaca mata. Tersenyum madu menampakkan baris gigi yang sihat. Di tangan kirinya ada satu set gigi plastik dan di tangan kanannya ada berus gigi.“Gosok dalam pusingan ya, adik-adik!...
RM25.00
Stetoskop Aku Budak Medik 3.0
Penulis : Faiz Nazim, Aqila Rin Shamsi, Sahel Akmal, Raihan Amanina, Nur Amalina Berhan, Nabila Afandi, Faiqah Rosli, Nur Hanisah Zainoren, Nik Nur Atiqa, Athirah Hamzah, Amer Ahmat, Hariyani Mohd Zahari, Nik Nurul Fakhriah, Awanis Zakaria, Amalina Nudin, Saza S,...
RM25.00
Diet-licious! 2.0 By Ruqayyah Muhd, M.H. Nizam, et al.
Penulis: Ruqayyah Muhd, M.H. Nizam, dllPenerbit: KataPilar BooksISBN: 9789672014478Risau berat badan naik? Bawa pinggan makanan anda kepada para dietitian ini!Dietitian paling takut apabila orang lain tengok pinggan atau apa yang kami suap ke dalam mulut. Ya lah, kami beriya beri...
RM25.00
Diet-licious! By Ruqayyah Muhd, Hakim Zakaria dan M.H Nizam
Orang kata dietition ni seperti sesumpah. Boleh beradaptasi dalam semua keadaan. Seorang dietition bukan hanya memberi nasihat pemakanan, tetapi punyai 1001 spesifikasi kerja yang tidak tercatat di dalam Job Description. Kadangkala jadi chef rancang menu pesakit. Kadang jadi kaunselor beri...
RM25.00
That One Case By Dr. Ahmad Zakimi, Dr. Adibah Abdullah, et al.
Penulis: Dr. Ahmad Zakimi, Dr. Adibah Abdullah, dll..Penerbit: KataPilar BooksA hospital is a battleground.People with all sorts of wounds and scars— crawling with their pain, fear, and hopes— struggle to survive this war. The internal battle of life that seems...
RM26.00
Buku Pink 2.0 By Dr. Nur Hanisah, Dr. Ilham Alia, et al.
Penulis: Dr. Nur Hanisah, Dr. Ilham Alia, dllISBN: 9789672014539Penerbit: Kata Pilar Books Kehamilan bukan semata-mata menjadi (bakal) ibu, bahkan ia hadir dengan pelbagai harapan, tugas, dan tanggungjawab lain. Ia proses alami yang amat besar nilai manusiawinya. Lantaran itu, gelaran ‘ibu’...
RM26.00
You have successfully subscribed!
This email has been registered