Seni Berfikir Yang Hilang by Hasrizal Abdul Jamil
Kalaulah boleh diabaikan saja isu-isu yang menyerabutkan kita pada hari ini, pasti hidup akan jadi lebih mudah. Malang sekali, ia mustahil! Isu-isu ini akan tetap wujud dan berlegar di sekeliling kita. Tanpa prinsip yang jelas, kita akan mudah dipengaruhi oleh...
RM30.00
Pelukis Jalanan By Teme Abdullah
RM25.00 RM21.25
Pelukis Jalanan By Teme Abdullah
Paperback, 215 pages ISBN13 : 9789832423294 Diterbitkan : Januari 2016 Jika diberi peluang berpatah balik masa, perbetulkan semuanya, mengelak kegagalan berlaku, dan hidup dengan selesa, aku akan memilih untuk tidak lakukannya. Kerana pengalaman inilah anugerah bernilai Allah kepada aku.” [Teme...
RM25.00 RM21.25
Empayar Hikayat Putera Tanpa Nama by Teme Abdullah
Penulis: Teme Abdullah Paperback, 352 pages Ilmu agama ini umpama senjata yang boleh dimiliki sesiapa. Jika senjata itu jatuh ke tangan yang baik, akan digunakan senjata itu untuk menyerang yang jahat. Namun, jika ia jatuh ke tangan yang jahat, akan...
RM30.00 RM25.50
Impian Jalanan by Teme Abdullah
RM33.00 RM28.05
Impian Jalanan by Teme Abdullah
Penulis: Teme Abdullah Paperback, 351 pages Orang kata melukis tak boleh jadi kaya. Tak boleh jadi jutawan. Tak apa. Biar aku cuba. Impian Jalanan merupakan kesinambungan dari dua buku sebelumnya, Pelukis Jalanan dan Arkitek Jalanan. Ini kisah Teme selepas habis...
RM33.00 RM28.05
Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
RM30.00 RM25.50
Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
Paperback, 328 pages ISBN13 : 9789832423430 Diterbitkan : April 2017 To be honest, aku bosan dah dengar orang cakap, “Belajarlah kerana Allah.” Setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up... Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam....
RM30.00 RM25.50
Empayar 2 Hikayat Mukjizat Daripada Iblis by Teme Abdullah
Penulis: Teme Abdullah Halaman: 488 Ribuan tahun selepas peperangan yang memusnahkan hampir keseluruhan dunia. Nusantara kembali aman di bawah naungan sultan sehingga datang mereka yang mendakwa - kekuasaan itu hasil perjanjian dengan syaitan.
RM30.00 RM25.50
Signature Jalanan By Teme Abdullah
RM33.00 RM28.05
Signature Jalanan By Teme Abdullah
Penulis: Teme Abdullah Halaman: 306 "Aku faham perasaan yang kau cerita kat aku mula-mula tadi... Rasa macam seakan-akan dilahirkan bodoh daripada orang lain. Orang lain boleh score exam. Aku pulak tak boleh score. Dahlah lambat membaca. Huruf pun aku tertukar-tukar....
RM33.00 RM28.05
Being A Quran Tag Girl by Ayesha Syahira
Author: Ayesha Syahira💐 Are you in love with your Quran?Do you know that exhausting feeling of searching high and low for a true meaningful love and life purpose of this life? “That was exactly how I feel about the Quran....
RM28.00 RM23.80
Talk to Allah By Ayesha Syahira
RM30.00 RM25.50
Talk to Allah By Ayesha Syahira
When was the last time you really poured your feelings out to Allah? **** We have been taught that the only time we can communicate with Allah is when we are making du’a to Him. Even then, it comes with...
RM30.00 RM25.50
Selamat Tinggal Purnama Strain Pertama By Teme Abdullah
Kisah seorang artis terkenal. Hidup pada zaman manusia terpaksa mengumpul ‘kredit’ yang cukup sebagai bukti mereka berhak untuk kekal hidup di muka bumi. Mereka yang gagal mencapai tahap kredit minima, akan ditarik nyawa.Artis terkenal itu ada segalanya – wajah, suara,...
RM30.00 RM25.50
Selamat Tinggal Purnama Strain Kedua By Teme Abdullah
Setelah mengejutkan peminatnya dengan pengumuman tergempar dahulu, Latif Purnama hilang daripada radar. Masyarakat tidak tahu apa yang berlaku kepadanya. Ada juga yang menyangka dia telah bersara.Hampir setahun kemudian, tiba-tiba dia muncul semula dengan album baharu. Karya yang sedikit ganjil berbanding...
RM30.00 RM25.50
Bawa Cinta Kita Ke Syurga by Ustaz Pahrol Mohd Juoi
Manusia secara fitrahnya inginkan cinta. Tetapi, cinta semata-mata tidak cukup untuk mempertahankan keharmonian sesebuah rumah tangga, terutamanya apabila pasangan sudah jemu dan mula berubah. Maka, adakah kita sudah tersilap memilih pasangan?Haruskah rumah tangga berakhir dengan hilangnya cinta? Buku ini mengajak...
RM28.00 RM23.80
How Are You? by Aiman Amri & Aiman Azlan
Authors: Aiman Amri and Aiman Azlan Pages: 201 A friend asks, "How are you?" You want to say, "I'm fine", but you know that is untrue. You are in pain, but you don't know how to express it. _ _...
RM28.00 RM23.80
Pendiam? By Aiman Amri & Aqila Masri
RM30.00 RM25.50
Pendiam? By Aiman Amri & Aqila Masri
Buku Pendiam? Aiman Amri “Awak ni lone ranger ke?” “Puan, anak puan di rumah memang senyap ya?” “Dia tu pemalu orangnya…” *** Biasanya, kita akan lihat ada dua jenis orang di sekeliling kita. Satu ialah Ekstrovert – yang tampil yakin...
RM30.00 RM25.50
Stigma By Muharikah
RM30.00 RM25.50
Stigma By Muharikah
Penulis: Muharikah "Macam mana kalau saya terjatuh cinta kat dia?" ungkap Iman, serius.Ketawa Zarith berderai, terbahak-bahak sehingga mengeluarkan air mata."Knowing you, I know akak takkan fall in love dengan orang macam Aleph. Kalau tak, ramai dah adik-adik kat Cairo dulu...
RM30.00 RM25.50
Karma by Muharikah
RM30.00 RM25.50
Karma by Muharikah
Penulis: Muharikah Halaman: 418 😞 Adakah ini KARMA? Adakah ini balasan Allah terhadap dosa-dosanya yang silam? Adakah ini karma? Tetapi, tidak ada karma di dalam Islam. Yang ada adalah ketentuan dan takdir Allah yang telah diatur buat kepentingan manusia itu...
RM30.00 RM25.50
Merawat Cinta Dalam Rumah Tangga by Pahrol Mohd Juoi
Akan ada ketika, kita terasa seperti tidak mengenali pasangan kita. Dia menjadi ‘orang lain’, seakan-akan kita belum pernah mengenalinya walaupun telah berumah tangga setelah sekian lama. Apabila usia perkahwinan semakin bertambah, dirasakan tiada lagi kemanisan, kehangatan dan keharmonian seperti yang...
RM28.00 RM23.80
S-K-Y By Fiy Suri
RM28.00 RM23.80
S-K-Y By Fiy Suri
Pekak. Socially anxious. Anak yatim. Tak ada yang tak teruk dalam hidup seorang gadis bernama Sky. Kalau boleh, dia nak duduk di dalam bilik saja dan melukis. Tak payah pergi mana-mana. Kalau jumpa orang pun, bukan orang faham apa dia...
RM28.00 RM23.80
Nabi Adam 'Alaihissalam Keampunan Allah Ada Untuk Kita Yang Mencari By Azlan Shah Nabees Khan
Nabi Adam AS pernah tergelincir melakukan kesilapan kepada Allah SWT. Apatah lagi kita sebagai manusia biasa tentulah tidak terlepas daripada melakukannya.Kesilapan demi kesilapan yang dilakukan membuatkan kita rasa tiada lagi harapan untuk beroleh keampunan Allah SWT.Akhirnya, kita simpulkan bahawa berputus...
RM30.00 RM25.50
Dudel Tarbiah Kitab Grafik Tauhid Zindani Jilid 2 by Iffah Nizar
Ilustrasi oleh 'Iffah Nizar Ramai yang mengadu kesukaran untuk membawa tajuk Tauhid Zindani dalam halaqah masing-masing, selepas ini tiada alasan lagi! Buku ini bakal membawa revolusi baru dalam penyampaian tajuk Kitab Tauhid dalam halaqah.Pernah baca Kitab Tauhid az-Zindani? Baca tak...
RM18.00 RM15.30
Dudel Tarbiah Kitab Grafik Tauhid Zindani Jilid 3 by Iffah Nizar
Ilustrasi oleh 'Iffah Nizar Ramai yang mengadu kesukaran untuk membawa tajuk Tauhid Zindani dalam halaqah masing-masing, selepas ini tiada alasan lagi! Buku ini bakal membawa revolusi baru dalam penyampaian tajuk Kitab Tauhid dalam halaqah.Pernah baca Kitab Tauhid az-Zindani? Baca tak...
RM25.00 RM21.25
Dilema By Muharikah
RM30.00 RM25.50
Dilema By Muharikah
“Tetapi entahlah Puan. Kenapa ujian ini datang berturut-turut? Kenapa Allah ambil sesuatu dari saya di saat saya memerlukan sesuatu untuk bergantung harap?” Hanya tidak sampai beberapa bulan kehilangan suaminya, Iman diuji lagi. Kali ini ujian yang diterima begitu menggoyahkan keyakinan...
RM30.00 RM25.50
Projek Athena 2 Pertarungan Neo-Manusia By Syeraho
Athena - neo-manusia yang dicipta di dalam makmal merasakan yang hidupnya adalah untuk melindungi manusia daripada kezaliman.Apabila Erudayn diancam teroris dan isteri Tuan Presiden diculik, Athena, Natalya dan Joseph sekali lagi berganding bahu dalam misi menyelamatkan Erudayn daripada bahaya.Namun, kemunculan...
RM30.00 RM25.50
-15%
Sold Out
Quick View
Letters To God by Norhafsah Hamid
RM30.00 RM25.50
Letters To God by Norhafsah Hamid
Writer : Norhafsah Hamid Pages : 245 Letters to God is about a journey of a young girl named Sarah in trying to find her footing in a challenging world. An introvert by nature, Sarah struggles to balance her work,...
RM30.00 RM25.50

Showing 1 - 24 of 30 total

You have successfully subscribed!
This email has been registered