The Art of Letting God by Mizi Wahid
RM50.00 RM42.50
The Art of Letting God by Mizi Wahid
Author: Mizi WahidPublisher: IMAN PublicationYear Published: 2019Language: EnglishGenre: SpiritualISBN: 9789832423683Pages: 148Format: Hard Cover Read Sample    Do you feel overwhelmed right now with all the pressure and uncertainties of life? Does the thought of your past failures, failed relationships, and negative labels drag...
RM50.00 RM42.50
Seni Berfikir Yang Hilang by Hasrizal Abdul Jamil
Kalaulah boleh diabaikan saja isu-isu yang menyerabutkan kita pada hari ini, pasti hidup akan jadi lebih mudah. Malang sekali, ia mustahil! Isu-isu ini akan tetap wujud dan berlegar di sekeliling kita. Tanpa prinsip yang jelas, kita akan mudah dipengaruhi oleh...
RM30.00 RM25.50
Call Upon Him by Mizi Wahid
RM55.00 RM46.75
Call Upon Him by Mizi Wahid
Author: Mizi WahidPublisher: IMAN PublicationYear Published: 2019Language: EnglishGenre: SpiritualISBN: 9789832423751Pages: 201Format: Hardcover   The original version of this book was titled Prayers For Success, and it was first published in 2011. Now in 2019, Ustaz Mizi Wahid has collaborated IMAN Publication...
RM55.00 RM46.75
Pelukis Jalanan By Teme Abdullah
RM25.00 RM21.25
Pelukis Jalanan By Teme Abdullah
Paperback, 215 pages ISBN13 : 9789832423294 Diterbitkan : Januari 2016 Jika diberi peluang berpatah balik masa, perbetulkan semuanya, mengelak kegagalan berlaku, dan hidup dengan selesa, aku akan memilih untuk tidak lakukannya. Kerana pengalaman inilah anugerah bernilai Allah kepada aku.” [Teme...
RM25.00 RM21.25
You Are Loved by Mizi Wahid
RM50.00 RM42.50
You Are Loved by Mizi Wahid
Author: Mizi WahidPublisher: IMAN PublicationYear Published: 2020Language: EnglishGenre: SpiritualISBN: 9789832423928Pages: 200Format: Hardcover It has become harder to love ourselves each day, especially when all we see are perfectly curated posts of other people’s happiness on social media. We begin to fall into a...
RM50.00 RM42.50
Impian Jalanan by Teme Abdullah
RM33.00 RM28.05
Impian Jalanan by Teme Abdullah
Penulis: Teme Abdullah Paperback, 351 pages Orang kata melukis tak boleh jadi kaya. Tak boleh jadi jutawan. Tak apa. Biar aku cuba. Impian Jalanan merupakan kesinambungan dari dua buku sebelumnya, Pelukis Jalanan dan Arkitek Jalanan. Ini kisah Teme selepas habis...
RM33.00 RM28.05
Letters To God by Norhafsah Hamid
RM30.00 RM25.50
Letters To God by Norhafsah Hamid
Writer : Norhafsah Hamid Pages : 245 Letters to God is about a journey of a young girl named Sarah in trying to find her footing in a challenging world. An introvert by nature, Sarah struggles to balance her work,...
RM30.00 RM25.50
Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
RM30.00 RM25.50
Arkitek Jalanan by Teme Abdullah
Paperback, 328 pages ISBN13 : 9789832423430 Diterbitkan : April 2017 To be honest, aku bosan dah dengar orang cakap, “Belajarlah kerana Allah.” Setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up... Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam....
RM30.00 RM25.50
Empayar Hikayat Putera Tanpa Nama by Teme Abdullah
Penulis: Teme Abdullah Paperback, 352 pages Ilmu agama ini umpama senjata yang boleh dimiliki sesiapa. Jika senjata itu jatuh ke tangan yang baik, akan digunakan senjata itu untuk menyerang yang jahat. Namun, jika ia jatuh ke tangan yang jahat, akan...
RM30.00 RM25.50
Signature Jalanan By Teme Abdullah
RM33.00 RM28.05
Signature Jalanan By Teme Abdullah
Penulis: Teme Abdullah Halaman: 306 "Aku faham perasaan yang kau cerita kat aku mula-mula tadi... Rasa macam seakan-akan dilahirkan bodoh daripada orang lain. Orang lain boleh score exam. Aku pulak tak boleh score. Dahlah lambat membaca. Huruf pun aku tertukar-tukar....
RM33.00 RM28.05
Being A Quran Tag Girl by Ayesha Syahira
Author: Ayesha Syahira 💐 Are you in love with your Quran?Do you know that exhausting feeling of searching high and low for a true meaningful love and life purpose of this life? “That was exactly how I feel about the...
RM28.00 RM23.80
Unshakeable How To Be Confident When You're Nervous By Aiman Azlan
Author: Aiman Azlan “How do I remove my nervous feeling?” Bad news is: You can’t. Good news is: You shouldn’t. Nervousness is a sign that we value the thing we are nervous about. But, just like any other human feeling,...
RM30.00 RM25.50
Empayar 2 Hikayat Mukjizat Daripada Iblis by Teme Abdullah
Penulis: Teme Abdullah Halaman:488 Ribuan tahun selepas peperangan yang memusnahkan hampir keseluruhan dunia. Nusantara kembali aman di bawah naungan sultan sehingga datang mereka yang mendakwa - kekuasaan itu hasil perjanjian dengan syaitan. Ebook Version Dapatkan versi ebook di Google Play...
RM30.00 RM25.50
Talk to Allah By Ayesha Syahira
RM30.00 RM25.50
Talk to Allah By Ayesha Syahira
When was the last time you really poured your feelings out to Allah? **** We have been taught that the only time we can communicate with Allah is when we are making du’a to Him. Even then, it comes with...
RM30.00 RM25.50
Komik Gaza MINI #1 Detik Awal Palestin Dijajah by IF Moses
Penulis: IF MosesPenerbit: IMAN PublicationTahun Terbit: 2019Bahasa: Bahasa MelayuGenre: KomikISBN: 9789832423799Ketebalan: 124Format: Kulit lembut   Gaza dan 15 adik-beradiknya hidup bahagia di Palestin - memancing, berniaga roti Tabun, dan bersama-sama kerajaan Turki Uthaminiyah membangun Hejaz Railway, sebuah projek landasan kereta...
RM10.00 RM8.50
Komik Gaza MINI #2 Palestin Terancam Angkara Khianat by IF Moses
Penulis: IF MosesPenerbit: IMAN PublicationTahun Terbit: 2019Bahasa: Bahasa MelayuGenre: KomikISBN: 9789832423805Ketebalan: 113Format: Kulit lembut   Hidup Arab! Jatuh Turki!***Keamanan Palestin mesti dipertahankan! Begitu azam Gaza. Namun, bukan semua berkongsi makna keamanan yang sama. Ada pihak yang merasakan perpecahan itu perlu...
RM10.00 RM8.50
Sebelum Kita Bernikah By Hilal Asyraf
RM28.00 RM23.80
Sebelum Kita Bernikah By Hilal Asyraf
"Bila nak kahwin?""Belum ada calon," begitu jawabnya. Namun jauh di sudut hatinya terdetik, mungkin memang sudah tiba mas untuk dia bernikah.Adakah perlu ada calon dulu, baru persiapan diri?Atau persiapkan diri dulu, baru cari calon?---Buku ini bukan mahu membahaskan tentang bercinta...
RM28.00 RM23.80
Komik Gaza MINI #4 Strategi Licik British Merampas Palestin by IF Moses
Penulis: IF MosesPenerbit: IMAN PublicationTahun Terbit: 2019Bahasa: Bahasa MelayuGenre: KomikISBN: 9789832423874Ketebalan: 121Format: Kulit lembut   Aku hanya mahukan sebuah negara rasmi untuk bangsa aku - Yahudi, dan negara itu ialah Palestin. Semenjek Sultan Abdul Hamid II digulingkan, tanah Palestin telah...
RM10.00 RM8.50
Komik Gaza MINI #3 Duka Palestin Saat Jatuhnya Empayar Islam by IF Moses
Penulis: IF MosesPenerbit: IMAN PublicationTahun Terbit: 2019Bahasa: Bahasa MelayuGenre: KomikISBN: 9789832423812Ketebalan: 113Format: Kulit lembut   Anak orang Yahudi yang baru pindah masuk? Maksudnya ada orang Yahudi yang bina penempatan baru dekat kawasan inikah? Tapi bukankah kerajaan sudah tetapkan kawasan ini...
RM10.00 RM8.50
Komik Gaza Mini #5 Mimpi Ngeri Rakyat Palestin by IF Moses
Penulis: IF MosesPenerbit: IMAN PublicationTahun Terbit: 2020Bahasa: Bahasa MelayuGenre: KomikISBN: 9789832423904Ketebalan: 126Format: Kulit lembut   “Beersheeba, Hebron, lari!!” teriak Gaza, apabila tanah Palestin mula dimasuki tentera British.Siapa yang melawan, akan ditangkap! Rakyat jadi gempar apabila tanah Palestin dikuasai British. Yang...
RM10.00 RM8.50
Selamat Tinggal Purnama Strain Pertama By Teme Abdullah
Kisah seorang artis terkenal. Hidup pada zaman manusia terpaksa mengumpul ‘kredit’ yang cukup sebagai bukti mereka berhak untuk kekal hidup di muka bumi. Mereka yang gagal mencapai tahap kredit minima, akan ditarik nyawa.Artis terkenal itu ada segalanya – wajah, suara,...
RM30.00 RM25.50
Dear God by Norhafsah Hamid
RM30.00 RM25.50
Dear God by Norhafsah Hamid
In Dear God (the sequel to Letters To God), author Norhafsah Hamid weaves a tender story of young love, second chances and a soul that is lost, seeking to find what has been missing in his heart all along. Jonah...
RM30.00 RM25.50
Selamat Tinggal Purnama Strain Kedua By Teme Abdullah
Setelah mengejutkan peminatnya dengan pengumuman tergempar dahulu, Latif Purnama hilang daripada radar. Masyarakat tidak tahu apa yang berlaku kepadanya. Ada juga yang menyangka dia telah bersara.Hampir setahun kemudian, tiba-tiba dia muncul semula dengan album baharu. Karya yang sedikit ganjil berbanding...
RM30.00 RM25.50
Lelaki Yang Hebat-hebat Dalam Al-Quran by Syaari Ab Rahman
Lelaki yang hebat-hebat itu bukanlah lelaki yang seperti malaikat. Dia ialah lelaki yang biasa-biasa, namun saat imannya diugut oleh Raja yang jahat, dia berani masuk ke dalam gua dan meninggalkan keselesaan hidup demi membela iman. Persis pemuda Ashabul Kahfi. Dia...
RM35.00 RM29.75

Showing 1 - 24 of 51 total

You have successfully subscribed!
This email has been registered